kozmetika@losonczieva.hu   |   +36 (70) 772-1370
Follow us :-

Műszempilla

Soros műszempilla képKedves olvasó! Benned is ott van a vágy, hogy szép nagy szempilláid legyenek? Olyan amelyeket elég épp csak megrebegtetni, és máris a lábaid előtt hever a félvilág? A továbiakban megosztok veled, néhány hasznos tudnivalót! A választás ugyan nem könnyű, mert egyénenként-, és alkalomtól függően változik, hogy melyik lenne a leginkább megfelelő számodra. A hosszú szempilla minden nőnek jól áll, persze csak ha szépen van feltéve. A leíráshoz tartozó képek, a valós műszempilla típusokat ábrázolja, érdemes átgondolnod, hogy melyik állna neked jól!

Műszempilla típusok

Soros műszempilla

Ezt a típust minden tekintetben a legek jellemeznek: A legegyszerűbb-, a legolcsóbb-, és a legrövidebb ideig tartó megoldás! Az alapkészlethez általában jár szempillaragasztó, de szerintem érdemes beszerezni egy erősebb hatásút, mint ami a csomagolásban található.

Alkalmazása:

  • Zsírtalanítás arctisztító tonikkal, így jobban tapad a műszempilla.
  • Rápróbáljuk a szemhéjra a pillasort, a kezdő pont ott van, ahol a saját szempilláid kezdődnek.
  • Felvisszük a ragasztót a műszempilla sor töveire, és felhelyezzük a műpillát
  • Rövid idő alatt megszárad a ragasztó, ezt követően rögtön sminkelhető

Előnye:

Mondhatni ez egy INSTANT módszer, olcsó, pár perc alatt feltehető, és másnapra nyoma sincs a “parti-pilláknak”.

Hátránya:

Nem tartós, mindennapi használatra nem javasolt.

Tincses Műszempilla

Tincses műszempilla képSoros pillánál természetesebb-, illetve tartósabb megoldás. Jó választás árban is, hiszen ez növekvő sorrendben kérhető, de hangsúlyoznám, hogy érdemes a választás előtt próbálgatni, és így meghatározni, hogy melyik áll a legjobban neked. A felhelyezés módszere ugyanaz, mint a soros esetében, csak itt nem a felső szemhéj szempillatöveire, hanem csak néhány szál szempilla tövére helyezzük fel a tincseket. Ezt sem érdemes spirállal bolygatni, de ha szakszerűen helyezzük fel, akkor nem okozhat gondot.

Előnye:

Természetesebb, mint a soros műszempilla. Kellő odafigyeléssel 2-3 hétig is kitart.

Hátránya:

Amikor egy tincs kihull, akkor egyből 5-10 száltól szabadulunk meg, így szemmel látható egy idő után a különbség. Ezeket a kihulló tincseket érdemes pótoltatni. Nem javaslom a többi maradvány műszempilla otthoni eltávolítását, erre külön kapható oldó folyadék.

3D Szálas műszempilla

3D műszempilla képMa már nem csak a filmsztároknak divat a 3D műszempilla. A hétköznapi ember számára is elérhető. Ebben az esetben szálanként kell a pillákat a saját szempillánkhoz tenni, általában három méretnagyságot keverve. Ennek lesz köszönhető, a természetes hatás. Amennyiben ezt különleges alkalomra szánod, meg lehet bolondítani egy-két színes szállal is.

Előnye:

Ez igazán természetes hatást kelt, a kihullás is sokkal természetesebb módon zajlik, mivel egy-egy szál esik csak le, és nem “csokrokban”, tehát nem lesznek lyukak a szempillasorban! A töltés gyakoriságát – elsősorban – az határozza meg, hogy milyen gyorsan nő hajunk és körmünk, mert ebből következtetni lehet, a szempilla növekedés- és hullás ütemére is. Így fordulhat elő, hogy valakinek akár 3-5 hétig is ép marad, míg másnak 2 hét után hullani kezd.

Hátránya:

Semmilyen formában nem érdemes, ezzel otthon próbálkozni, csak szakavatott kezek tudják feltenni, és legalább egy órát vesz igénybe. Az árat alapvetően az határozza meg, hogy hány szálat helyezünk fel szemenként.