kozmetika@losonczieva.hu   |   +36 (70) 772-1370
Follow us :-

Gyantázás, Cukorpasztázás

Szőrtelenítés gyantázással, referncia képManapság a szőrtelen testrészek alapvető elvárásnak számítanak. Az egyik legrégebbi módszer a szőrszálak eltávolítására a gyantázás, illetve a később elterjedté vált cukorpasztázás! Egyik módszer sem eredményez tartós szőrtelenséget, de hosszú időn keresztül garantálja, hogy sima- és selymes tapintású lesz a bőröd. Érdemes ezt a tevékenységet szakemberre bízni, mivel a megfelelő technikával végzett eljárás elejét veszi a szőrtüsző gyulladásoknak. Megfelelő hidratáló anyagok alkalmazásával, a bőr hamarabb megnyugszik és kevésbé lesz érzékeny.

Cukorpasztázás

A Cukorpaszta, ókori közel-keleti recepteken alapuló cukor-víz főzet. A leghatékonyabban test hőmérsékleten működik, így a bőr megégetése nem lehetséges. Gyulladásban lévő visszértágulatok esetén is nyugodtan alkalmazható, mivel nem okoz vérbőséget! A cukorpasztázás lényege, hogy a cukorpaszta leszivárog a szőrtüsző felső nyílásáig, így a szőrszálat ellágyítja, és alkalmas arra, hogy a szőr növekedésével azonos irányban – a legkisebb fájdalom ellenében – tökéletesen eltávolítsa a szőrt. A cukorgyanta tökéletesen higiénikus, hiszen a cukor maga egy természetes tartósítószer, minőségét korlátlan ideig megőrzi. Nincs újrahasznosítva – felfőzve és szűrve -, egyszer használatos! Minden vendég után, a használt massza kidobásra kerül. Nem tapad a bőr élő sejtjeihez, csak a szőrt-, és az elhalt bőrsejteket távolítja el, az új bőrt érintetlenül hagyja. Tulajdonképpen kettős hatást biztosít: Szőrtelenítés és bőrradírozás történik egy lépésben! Ennek köszönhetően, rendkívül egyenletes és sima bőrfelületet eredményez ez a fajta depiláció. A pasztával többször is rá lehet menni ugyanarra a felületre egymás után, így a rövidebb-, ragaszkodóbb szálak is eltávolíthatók, sérülés nélkül. Pasztából több típusa van: cukor, méz és enzimes. Én próbálkozó típus vagyok, nyugodtan mondhatom, hogy mindent kipróbáltam eddig, ami ma Magyarországon kapható. Jelenleg egyik termék mellett sem köteleztem el magam, a vendégeim legnagyobb örömére. Ez azért lényeges, mert ennek köszönhetően mindenkit azzal a termékkel kezelek, ami számára a legideálisabb. Elsősorban a hónalj- és intim területekre alkalmazom. A Brazil szőrtelenítést kimondottan ezzel a termékkel ajánlom!

A cukorpaszta előnyei

 • Allergia kizárt
 • Vízzel lemosható
 • Testhőmérséketű
 • A szőrzet nagyon alaposan eltávolítható
 • Tisztítja a pórusokat
 • 4-5 héten át tartósságot biztosít
 • Természetes alapanyagokból készül

Gyantázás

Gyantázás meneteNéhány szót ejtenék, a klasszikus értelemben vett gyantákról is, bár ezek közül a termékek közül manapság már jónéhány a perifériára szorult, köszönhetően annak, hogy a korszerűbb- és jobb anyagokból összeállított készítmények kiszorították ezeket a piacról. Az anyag alapját, a jól ismert oxigén-, hidrogén-, szén alapú növényi váladék adja, melyhez küllönböző adalékanyagokat kevernek, hogy folyósabb és használhatóbb legyen.

Összességében három csoportot különböztetek meg:

 • Első csoport, az úgynevezett hagyományos-, vagy klasszikus gyanta. A ’90-es években használtuk ezeket, tipikusan főzős-, teaszűrős gyanta volt. Mára kiment a divatból, ennek ellenére itt-ott még használják, annak ellenére, hogy az érzékeny bőrűeknél allergiát okozhat! További hátránya, hogy csak benzinnel mosható, magas hőmérsékleten lehet használi. Mivel a szőrt, a növekedési irányával ellentétesen lehetet – ezzel az anyaggal – eltávolítani, előfordulhat, hogy beszakad néhány, ami lokális gyulladások kialakulásához vezet. Pusztán csak egy előnye van, olcsón elő lehet állítani.
 • A második csoportba, a korszerűbb anyagokat tartalmazó papírcsíkos– vagy tégelyes kiszerelésű gyantákat sorolom. Ezek már gyantalemosó olajjal eltávolíthatóak, további előnye, hogy kevésbé kell felhevíteni a használathoz, mint a klasszikus változatot. A termék ugyan nem veszi fel a versenyt a cukorpasztával, de higiénikus, úgymond vendégbarát!
 • A harmadik csoportba, a krém-, vagy gumigyantákat sorolom. Használat szempontjából lényeges különbség az előzőhöz, az hogy ezeket önmagukban kell eltávolítani. Főként intim gyantázáshoz használom, bár összességében mindhárom gyantatípust kerülöm, mivel a cukorpaszta jelentősen előnyösebb, a vendégeim szempontjából.

Mire figyeljünk gyantázás-, vagy cukorpasztázás előtt?

 • Mivel visszatérő kérdés, itt is megosztom, Cukorbetegek is nyugodtan kérhetik ezt a típusú szolgáltatást.
 • Kismamák szintén igénybe vehetik.
 • Zsíros bőrűeknél ajánlott kerülni a testápoló használatát a kezelés előtt, mivel így a cukorpaszta és a gyanta is nehezebben tapad.
 • Szőrtelenítés előtt, és után kerülendő a napozás, vagy szolárium, valamint a meleg űlőfürdő, szauna, vagy intenzív verejtékezéssel járó testedzés.
 • Hölgyek kerüljék a szőrtelenítést a menstruáció első napjaiban.
 • Nem kezelhető testtájak: erősen kiemelkedő anyajegy, friss hámsérülés, belsőfül.
 • Hámlasztó kezeléssel egyidejűleg kerülendő mindkét anyaggal az eljárás.




Losonczi Éva

Egyeztessünk Időpontot

Amennyiben szeretnéd igénybe venni a szolgáltatásomat, várlak szeretettel a Debrecen belvárosában lévő
BABOR Gyámánt Kozmetikai Szalonomban.
Losonczi Éva