kozmetika@losonczieva.hu   |   +36 (70) 772-1370
Follow us :-

7D Hifu Arcfiatalító kezelés

HIFU kezelésHIFU Arcfiatalító kezelés az öregedés ellen. Arc- nyak- dekoltázs feszesítés, lifting kezelés mikro-fókuszált ultrahanggal. Amennyiben úgy érzed, hogy szükséged lenne egy ilyen kezelésre, várlak szeretettel, a Debrecen belvárosában lévő kozmetikai szalonomban. Először azonban tisztázzuk, hogy hogyan is működik ez a módszer és miért alkalmazható a bőr feszességének a javítására.

Hogyan működik a Hifu

A HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound), magyarul nagy intenzitású fókuszált ultrahang technológia nem egy új találmány, az orvostudomány már régóta ismeri és alkalmazza. Az orvos esztétika világában azonban még újnak számít. Az arcfiatalító kezelések között tagadhatatlanul a leghatékonyabb. Műtét nélkül feszesíti a bőrt és csökkenti a ráncokat. A készülék kezelőfeje által kibocsájtott fókuszált ultrahang hullámok hatására hő keletkezik a bőrben, illetve a bőr alatti zsírszövetekben. Az idő előrehaladtával a bőr és az izom közötti kötőszövet, SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System) réteg a gravitáció hatására megereszkedik. A fókuszált ultrahanggal ezt a réteget stimuláljuk, melynek következtében bekövetkezik a lifting hatás. A megereszkedett bőr ismét feszessé és teltté válik, a ráncok pedig eltűnnek, vagy jelentősen halványodnak.

Miért öregedik a bőrünk?

A kor előrehaladtával megereszkednek a kötőszövetek. A bőr fakóvá-, rugalmatlanná válik, a pórusok kitágulnak és apróbb ráncok jelennek meg az arcon, a nyakon és a dekoltázs területén. Az, hogy ez a folyamat kinél mikor lesz egyre látványosabban észrevehető, egyéni genetikai- és környezeti hatásokon múlik. A napsütés- és a dohányzás egyértelműen elősegíti a bőr öregedését. A kollagén termelés csökkenése már a 20-as éveinkben elkezdődik, de 50 év felett a csökkenés egyre gyorsabb ütemben zajlik. A bőrünk vízmegkötő képessége egyre romlik, viszér tágulatok is keletkezhetnek, a ráncok pedig egyre mélyebbek lesznek.

A HIFU kezelés alkalmazási területe

Elsősorban arcliftingként a megereszkedett bőr emelésére- és feszesítésére alkalmazzuk. Általában a kezelendő területek a következők:

  • teljes arc, vagy annak részterületei úgymint: homlok, orcák, szemhéjak.
  • nyak
  • dekoltázs
  • toka
  • kézfej
  • felkar
  • has

Kinek ajánlom a HIFU kezelést

35-40 éves kortól megelőzési céllal ajánlom a kezelést, míg 45 év felett a már megereszkedett bőr megemelésére javaslom. Ajánlom továbbá azon érdeklődők számára, akik műtéti beavatkozás nélkül, biztonságos módszerrel és felépülési idő nélkül szeretnék a megereszkedett arcbőrüket megemelni. Mivel az eredmény tartós- és hosszantartó javaslom azok számára is, akik plasztikai műtét nélkül szeretnének minél tovább fiatalos bőrrel rendelkezni és élni.

A HIFU kezelés előnyei

A kezelés hármas hatással rendelkezik: arclifting, bőrfeszesítés és arckontúrozás is egyben. Az év bármely szakában elvégezhető, mivel a kezelést követően az érintett terület nem lesz fényérzékeny. A kezelés abszolút fájdalommentes, a folyamat során csak némi bizsergető érzés- és enyhe melegség érezhető. Az eljárást követően a páciens rögtön visszatérhet a megszokott munkájához, nincs gyógyulási-, lábadozási időszak.

A HIFU kezelés menete

A bőr feszesebbé-, üdébbé válik már egyetlen kezelés hatására is. Eltűnnek a felszíni ráncok, és az arcbőr megemelkedik. Azonban a végleges eredményre 2-3 hónapot várni kell. Gyakran a legjobb eredmény úgy érhető el, ha a kezelést kombináljuk más bőrfiatalító-, bőrmegújító módszerekkel. Ilyen lehet például a dermabrázió, vagy más kozmetikai kezelések.

Előzetes konzultáció

Ennek célja, hogy az egyéni adottságok figyelembevétele mellett kiderítsük, hogy a legjobb eredmény milyen módon érhető el. A vendéggel közösen kidolgozzuk, a legmegfelelőbb kezelési startégiát számára.

Kezelés

A kezelést a bőrfelület megtisztításával kezdjük, majd az ultrahangos készülékeknél megszokott és használt zselét juttatunk a kezelt területre. Ezt követően a készülék feje segítségével elvégezzük a kezelést, mely ahogyan már említettem abszolút fájdalommentes. Az eljárás ideje változó, függ a terület nagyságától és állapotától. Végül megtisztítjuk a bőrfelszínt és megfelelő kozmetikumokkal kezeljük a területet, melyek elősegítik a regenerálódását.

Mire számítsunk a HIFU kezelés után

A kezelést követően esetenként enyhe bőrpír alakulhat ki. 1-2 hétig ajánlott kerülni minden olyan tevékenységet, amely a bőr felmelegedését eredményezi, például szaunázást, intenzív testedzést.

Mikor nem ajánlott a HIFU kezelés

Nem javasolt HIFU kezelést végezni terhesség, szoptatás ideje alatt, valamint bizonyos betegségek (például epilepszia, keloidra való hajlam, arctájékot, nyaktájékot érintő betegségek, autoimmun betegségek, pacemaker, stb.) esetében, lázas állapot, vagy a kezelendő terület bőrbetegsége esetén.

Mikor látható a hatása

Az esetek többségében a látható eredmény – lifting hatás – azonnal jelentkezik. Látványosan javul a bőr tömörsége, ismét rugalmassá- és feszesebbé válik. Ahogy azt már korábban írtuk, a hosszú távú hatása 2-3 hónapot várni kell, ez idő alatt alakul ki a végleges állapot.

Meddig tart a hatása

A kezelés hatása akár 1- 1,5 évig is látható marad!
Losonczi Éva

Egyeztessünk Időpontot

Amennyiben szeretnéd igénybe venni a szolgáltatásomat, várlak szeretettel a Debrecen belvárosában lévő
BABOR Gyámánt Kozmetikai Szalonomban.
Losonczi Éva