kozmetika@losonczieva.hu   |   +36 (70) 772-1370
Follow us :-

Sminkek készítése

Sminkek készíétse, Siminkelés első képMi nők – általában – megoldjuk magunk, a sminkünk elkészítését. Azonban, ha egy rendkívüli eseményre készülsz – legyen az esküvő, vagy egy fontos rendezvény -, érdemes szakemberre bízni magad. Hiába öltessz magadra szép ruhát és igazítod hozzá a kiegészítőket, ha egy elrontott smink tönkreteszi az egész megjelenésed! Egy – számodra – fontos alkalomra megérdemled, hogy tökéletes legyél nem igaz? A következőkben végigvesszük, milyen arcfestési osztályokat különbözetünk meg.

Nappali Smink

Mindenki ismeri a mondást, néha a kevesebb több! Ez esetben is igaz, ilyenkor enyhén elfedjük a kissebb bőrhibákat, kiemeljük a tekintetet, viszünk némi szint az ajkainkra, és tulajdonképpen ennyi! A cél az, hogy egy egész napon át tartó tartós-, természetes hatású-, könnyed állapotot alakítsunk ki, ami kevés gondozást igényel.

Alkalmi smink

Az alkalmi smink viselhető, egy: ballagáson; céges bulin; esküvőn, mint vendég; farsangon; fotózáson; szalagavatón; randin; születésnapon; osztálytalálkozón; vacsorán és sorolhatnám hosszasan tovább. Ennek elkészítése már több időt- és sokkal nagyobb odafigyelést igényel, a hétköznapi sminkhez képest. Úgy vélem, ilyenkor már érdemes szakemberhez fordulni. Húsz éves szakmai tapasztalatom-, a diplomám-, és számos sminkversenyen elért előkelő eredményem a garancia arra, hogy biztosan elégedett leszel!

Esküvői smink

Minden nő, erre a napra vár kislánykora óta, ezért természetes, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie! Egy esküvői smink sokban különbözik a többitől. Az alkalom megkívánja a komoly- és részletesen előre megkomponált előkészületeket! A menyasszony sminkjének a következő kritériumoknak kell megfelelnie:

  • Jól nézzen ki nappali fényekben
  • Előnyös legyen mesterséges fényben, fényképeken és az esti órákban is
  • Legyen nagyon tartós, de ne legyen vakolat
  • Vízálló, könnyálló smink legyen
  • Az alkalomhoz és egyéniségéhez illő legyen
  • Legyen stílusos

Menyasszony Smink

A Smink tesztelése:

Egy sminket tudni kell viselni, hozzá kell szokni! Sokaknak szokatlan egy erősebb smink! Én azt szoktam javasolni, hogy érdemes próbasminket csinálni, bár ennek is vannak előnyei, és hátrányai.

Előnye:

Lesz egy szép sminked, amit például a leánybúcsúdra időzíthetsz! Az elképzelésedet megláthatod a kész sminkben, lesz időd megszokni az erőteljesebb sminket, főleg, ha a hétköznapokban nem ilyet szoktál viselni.

Hátránya:

Kétszer ugyanazt a sminket – ugyanúgy – nem valószínű, hogy el lehet készíteni. Az esküvői ruhát sem mutogatjuk előre, miért tennéd ezt a sminkeddel? Van viszont egy köztes megoldás, ami az utóbbi években nagyon megszokottá vált, és ezzel szerintem minden probléma meg van oldva! Ez pedig a KREATÍV FOTÓZÁS napja, mivel ez nem az esküvő napjára esik. Miért jó ez neked? Egyrészt az esküvődön csak magaddal kell már foglalkoznod, nem kell hajnalban felkelned és feszített időpontot tartanod, hogy a végén időben odaérjetek a saját esküvőtökre. Másrészt a smink szempontjából is tökéletes, mert a Kreatív fotózáshoz lehet egy erőteljesebb sminket készíteni, ami végül a fotóalbumodba-, fotókönyvedbe kerülhet. Az esküvő napján pedig egy szolidabb-, szerényebb- vagy, ha úgy tetszik akkor ártatlanabb sminket kaphatsz. Ez természetesen a tartósságon nem változtat semmit. Ez ugyan némi többletköltséget generál, de érdemes megfontolni!

Felmerülő kérdések:

Költséges?

Napjainkban az esküvők több százezres-, milliós nagyságrendbe kerülnek! Ennélfogva azt gondolom, hogy nem a smink-, és a kozmetikai előkészületek azok, amin érdemes spórolni, hiszen a ruhákra se sajnáljuk a pénzt! Egy rosszul elkészített smink – az esküvői fotók révén – még évekig kísért, és amikor ránézel nem leled benne örömöd!

Készen állsz a változásra?

Sminkek készítése, Menyasszonyi smink 2-es képEgy menyasszonyi smink sokkal markánsabb, hangsúlyosabb, mint amit a mindennapokban hordunk. Akkor fordulj profi sminkeshez, ha hajlandó vagy megfogadni a tanácsait! Ő tudni fogja milyen smink mutat jól a fényképeken, és mi az ami távolról is jól mutat, nemcsak közelről.

Az esküvő előtt mennyi idővel kell kozmetikushoz menned?

  • Problémás bőr esetében legalább 6 hónappal az esküvő előtt érdemes felkeresned. Kérj személyes konzultációt, illetve érdemes előre megkérdezned, hogy az esküvőd napja szabad-e. A szakszerű kezeléssel – szó szerint – csodát lehet tenni, de ehhez idő kell. Több kezelési eljárás közül tudunk – közösen – választani, szépen ápolt bőrre sokkal szebb sminket lehet készíteni!
  • Egy hónappal az esküvő előtt érdemes egy tisztítást és hidratálást elvégeztetni
  • Egy héttel az esküvő előtt bőrápolást- és fiatalítást érdemes elvégezni, mikrodermabráziós kezeléssel.
  • Ha a szemforma megkívánja a műszempillát, és a 3D szempilla mellet döntesz, érdemes azt is időben – néhány nappal az esküvő előtti napokban felhelyeztetni -, hiszen az épített pillák – a felrakás utáni két napban – fokozott odafigyelést igényelnek!

Szabad-e szoláriumozni esküvő előtt?

A túlzott napozás- és szolárium a bőr esetén erősen vízelvonó hatású, valamint az immunrendszert is gyengíti, amely herpesz megjelenését is okozhatja. A napozást és a szoláriumot érdemes jó előre elkezdeni – ütemezett terv szerint -, betartva az ésszerűséget, a fokozatosságot!

Mennyi időt vesz igénybe az esküvői smink?

A smink elkészítésére a Nagy apon legalább egy órát kell számolni. A helyes sorrend, először a frizura készüljön el, aztán a smink! Újabban a fodrászok is ragaszkodnak ahhoz, hogy ők legyenek az utolsók. Ebben az esetben azt szoktam javasolni, hogy hajmosás után kerüljön hozzám a menyasszony, így nem kell vigyázni ennél a veszélyes fázisnál a sminkre. A 3D szempilla elkészítése kb. egy óra, de azt ne a Nagy napon tegyük fel!

Mire kell még figyelni?

A fodrászhoz és kozmetikushoz mindenképpen kigombolható blúzt, vagy inget javaslok, így sem a haj- sem a smink nem sérül!

Vőlegény sminkje?

Igen! Lehet, hogy furcsán hangzik, de a férfiakat is sminkelni kell! Azonban ezt úgy kell megtenni, hogy ne lehessen rajta észrevenni, ha mégis, akkor az rosszul van elkészítve! A vőlegénynek igazából csak korrektúrázva van, a megfelelő alapozáson van a hangsúly, hogy egy egységet lehessen adni a megjelenésnek!
Losonczi Éva

Egyeztessünk Időpontot

Amennyiben szeretnéd igénybe venni a szolgáltatásomat, várlak szeretettel a Debrecen belvárosában lévő
BABOR Gyámánt Kozmetikai Szalonomban.
Losonczi Éva